Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Τεχνικές

Οι τεχνικές του ψαροτούφεκου.

52ο Πρωτάθλημα Υ/Α. Πoρτοχέλι 4-5 Νοεμβρίου 2023. 11ο Αστέρι για τον Γιάννη Σιδέρη.

Του Κωνσταντίνου Τρουπή

52ο Πρωτάθλημα Υ/Α. Πoρτοχέλι 4-5 Νοεμβρίου 2023. 11ο Αστέρι για τον Γιάννη Σιδέρη.

Ο θριαμβευτής Γιάννης Σιδέρης

Είχα την τιμή και την χαρά να παρευρεθώ σαν αρθρογράφος  του περιοδικού μας, αλλά ταυτόχρονα και σαν δύτης ασφαλείας την πρώτη μέρα στον Αλέξανδρο Βλάχο και την δεύτερη μέρα στον τεράστιο αθλητή Γιάννη Σιδέρη. Θα σας πω δυο λόγια εν τάχει για πως έζησα από κοντά ένα πρωτάθλημα. Είναι μια τεράστια γιορτή που μαζεύονται αθλητές από διαφορά μέρη της Ελλάδας κάνοντας αρκετές θυσίες σε χρόνο χρήμα και ενέργεια ώστε να τιμήσουν το πρωτάθλημα. Έχει γέλια, πειράγματα, αγωνία, κούραση, απογοήτευση με ένα τεράστιο συνονθύλευμα συναισθημάτων.

Τον αγώνα αυτό παραδοσιακά τον πλαισιώνουν οι καλύτερες εταιρίες του χώρου δίνοντας το παρόν σε ένα θεσμό που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Οι καλύτεροι αθλητές θα στελεχώσουν την Εθνική Ελλάδος τιμώντας το εθνόσημο μας.

Την Παρασκευή στην συγκέντρωση των αθλητών, αλλά και των δυτών ασφαλείας που έχουν είναι η αλήθεια έναν κάπως άχαρο ρόλο, αλλά ταυτόχρονα απαραίτητο και σημαντικό συζητήθηκε το θέμα του καιρού.

Ένας καιρός δύσκολος που άλλαξε από την μια μέρα στην άλλη καθώς έκανε τις συνθήκες να μοιάζουν τρομακτικές. Η ασφαλεία συζητήθηκε πρωτίστως από τον Νίκο Καμπάνη και τον αλυτάρχη του αγώνα Γιώργο Ιωάννου. Η απόφαση πάρθηκε και όλοι αποχώρησαν για την επόμενη μέρα.

Αξίζει να αναφέρω ότι φέτος υπήρχαν νέες  συμμετοχές δυο νέων παιδιών που ήρθαν να δοκιμάσουν από κοντά έναν αγώνα του Παναγιώτη Σπηλιωτοπούλου και του Γιώργου Κοτσανδρή δυο εξαιρετικά παιδιά γεμάτα χαμόγελο και διάθεση. Τους εύχομαι από καρδιάς να είναι καλά και να το ζήσουν την επόμενη φορά.

2ος ο πολύ "δυνατός" Γιάννης Ρίγγας

3ος ο Τάσος Γκάρτσεβιτς

Οι διαγωνιζόμενοι:

ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΡΙΓΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΚΑΡΤΣΕΒΙΤΣ ΤΑΣΟΣ, ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΣΙΜΙΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΩΤΣΙΑΝΔΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΧΑΛΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΠΙΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

1η μέρα

H τράπεζα του αγώνα ήταν η θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το Φανάρι Κάβου Κόρακα ανατολικά έως το ακρωτήριο Κόκκινος στα δυτικά. Ο καιρός ήταν πολύ κακός. Νοτιάς που ξεπερνούσε τα 5 μποφώρ. Μάλιστα μετά από 2,5 ώρες αγώνα το λιμενικό έδωσε οδηγία στον αλητάρχη να περιοριστεί η τράπεζα και να μην υπάρχει κομμάτι έξω από τον κόλπο της Κοιλάδας. Τα όρια περιορίστηκαν στα ανατολικά και νέο όριο ήταν ο κάβος Άκρα Θυννί.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 08:30 και όλοι έτρεξαν στα σημεία που θεωρούσαν ότι έπρεπε να επισκεφθούν πρώτα, σύμφωνα με τη στρατηγική τους. Ο αγώνας ήταν σκληρός, λόγω του καιρού, αλλά και πολύ δύσκολος λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου των πρωταγωνιστών και έληξε στις 13:30. Στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία του ζυγίσματος. Την πρώτη μέρα ξεχώρισε η ψαριά των Γιάννη Σιδέρη, Γιάννη Ρίγγα, Στέλιου Χριστάκη, του Μιχάλη Σιμιτσάκη καθώς και του Τάσου Γκάρτσεβιτς.

4ος ο Στέλιος Χριστάκης

5ος ο Μιχάλης Σιμιτσάκης

6ος ο Σωτήρης Μαυρομάτης

2η μέρα

Την δεύτερη μέρα η τράπεζα ήταν εξαιρετικά δύσκολη και βαθιά κάνοντας τον αγώνα άκρως απαιτητικό και δύσκολο για όλους. Τράπεζα Ψηλή και η ξέρα της, με τον καιρό να έχει γυρίσει σε ένα μέτριο βοριά. 

Τα νερά ήταν κοφτά και υπήρχε έντονο ρέμα στον τόπο, δυσχεραίνοντας τις συνθήκες του αγώνα. Εντυπωσιακή ήταν η ψάρια του Γιάννη Σιδέρη που από 5ος βγήκε πρώτος με λίγους πόντους διαφορά από τον Γιάννη Ρίγγα, όπως και του Τάσου Γκάρτσεβιτς με μια μεγάλη πίγκα.

Στην συνέχεια έγινε η λήξη του αγώνα και όλοι παρευρέθηκαν στην καταμέτρηση όπου θα γινόταν και η απονομή. Το βάθρο ανέβηκε ο Γιάννης Σιδέρης φέρνοντας το 11ο πρωτάθλημα στην κατοχή του με δεύτερο τον πολύ δυνατό Γιάννη Ρίγγα για ελάχιστους πόντους διαφορά και τρίτο τον Τάσο Γκάρτσεβιτς.

Εύχομαι σε όλους του αθλητές και όλους τους συμμετέχοντες να είναι καλά και ειλικρινά χαίρομαι βαθύτατα που τους γνώρισα από κοντά. Και του χρόνου με υγεία λοιπόν.

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ
Print
Back To Top